Solidariteitsactie: iThemba

In deze filmpjes kom je meer te weten over de solidariteitsactie van dit schooljaar: iThemba.

Zo was de situatie vroeger:


En dit heeft iThemba al gerealiseerd:

iThemba is in september 2006 opgericht door een aantal enthousiaste jonge professionelen. ‘iThemba’ betekent ‘hoop’ in het Xhosa, één van de Zuid-Afrikaanse talen. En dat is precies waartoe iThemba wil bijdragen: hoop op een mooiere toekomst door onderwijs voor economisch zwakkeren in gans Afrika, vooral in landelijke gebieden.

Afrika is een continent dat wel rijk aan grondstoffen is, maar dit niet ten volle kan exploiteren. Zo bestaat het Afrikaanse continent uit vele arme landen. Vooral op het platteland zijn sommige situaties schrijnend: daar tiert armoede welig, is de werkloosheid er alom en laten de gevolgen van AIDS en criminaliteit zich voelen.

Onze werkwijze is daarbij uniek. Uw steun komt integraal de door ons gesteunde projecten ten goede. Alle werkingskosten worden persoonlijk door de bestuursleden gedragen. Wij eisen ook van de lokale verantwoordelijken voor de projecten een erg strikte verantwoording van de uitgaven die zij doen. De projecten worden door ons en door leden van zusterorganisaties ook permanent opgevolgd. Zo weet u dat elke eurocent die u ons schenkt, integraal terecht komt waar het hoort! Alvast bedankt voor uw interesse en steun!

(bron: www.ithemba.be)

Solidariteitsactie: iThemba
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button