Project “Verslaving” (3de jaar)

De week is bijna voorbij maar op dit moment geeft professor Lardon van het UA nog het beste van zichzelf in zijn voordracht. Vanuit zijn werk, het onderzoek naar en behandelen van longkanker, komt hij naar scholen om leerlingen bewust te maken van de gevaren van roken. Sinds kort heeft dit project ook een eigen website, www.teeronderwerp.be, waar je informatie kan vinden, een kennistest doen, de presentatie bekijken en lespakketten downloaden. Een aanrader!

Eerder deze week kregen we ook “De Drankduivel” over de vloer, een beklijvend toneelstuk dat steeds weer magistraal gebracht wordt door Christophe Francken. Elke keer “pakt” het, de leerlingen zaten op het puntje van hun stoel.

drankduivelNa het toneel volgde een nabespreking en getuigenissen van het Project Jongeren. Al deze vrijwilligers zijn ervaringsdeskundig en vast lid van een zelfhulpgroep (AA, Al Anon-teen, de Familiegroepen of NA) en komen jaarlijks in zo’n 200 à 230 klassen. Goed werk dus!

Ook de klastitularissen besteedden deze week nog 1 à 2 uurtjes aan het thema “Verslaving”. Een leerrijk en nuttig project!

Project “Verslaving” (3de jaar)
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button