De 100 van Ecoland!

12/3/21: Vanmiddag ging het nieuwe Bèta-project DE 100 van start!

20 leerlingen en 6 leerkrachten gaan de komende maanden op zoek naar 100 soorten in Ecoland, het natuurgebiedje in de school.

De vogels mochten de spits afbijten en de teller staat daarmee ineens op 8 soorten. Onder meer de kauw, pimpelmees, merel, koolmees, houtduif en zanglijster voelen zich duidelijk goed thuis in de groene oase van het Klein Seminarie. Daarnaast werden nog sneeuwklokjes en narcissen waargenomen. Nog 92 soorten te gaan! (lees verder onder de galerij)

22/3/21: Zes leerlingen van 4WE gingen vanmiddag, gewapend met vergrootglas, flora en PlantSnap in Ecoland op zoek naar voorjaarsbloeiers, maar vonden veel meer dan dat: bosanemoon, speenkruid, kleine maagdenpalm, vogelmuur, hulst, braam, groot hoefblad, paardenbloem, kleefkruid en look-zonder-look. 10 extra soorten voor het inventarisatieproject DE 100! Dat brengt de teller op 18.

11/5/21: De tjiftjaf, de gele dovenetel, de zachte ooievaarsbek, robertskruid, de boshyacint en de donkere ooievaarsbek … Het lijken wel mythische planten en dieren die je alleen verwacht in één of ander sprookjesbos. Maar kijk, ze leven ook gewoon in Ecoland, het kleine natuurgebied van onze school! Afgelopen dinsdag werden deze soorten, samen met nog een vijftal andere soorten, gespot door leerlingen van 4WE in het kader van ons project DE 100. We komen zo op 33 soorten in Ecoland en zijn goed op weg naar 100 soorten!

De 100 van Ecoland!
Getagd op:                

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button