Op de eerste schooldag is het normaal dat je nog niet alles hebt. Als je al boeken hebt ontvangen, kan je die meebrengen. Voor andere materialen krijg je in de eerste lessen van je vakleraar uitleg over wat je precies moet hebben.

Schoolboeken

Je kan je schoolboeken zelf kopen in een winkel naar keuze of gebruik maken van het huurboekensysteem van Studieshop.be. Meer informatie vind je op deze aparte pagina.

Schriften, cursusbladen en andere benodigdheden

Meestal volstaat een cursusblok. Soms deelt de leraar tijdens de eerste les van het schooljaar mee welk schrift of welke cursusblok je nodig hebt voor dat vak. Die kan je zelf kopen in een winkel. Van de meeste schoolspullen kan je ook een sobere en goedkope uitvoering kopen in het kelderwinkeltje van de school.
Dit is open tijdens alle korte speeltijden, behalve op vrijdagnamiddag. Je moet er wel contant betalen.
Het enige wat je zeker moet kopen in het schoolwinkeltje, zijn de bladen met de hoofding van de school. Daarop maak je taken en toetsen.

Voor de lessen lichamelijke opvoeding: L.O.

turnuniformIn de lessen van lichamelijke opvoeding draag je het sportuniform / gympak van de schoolgemeenschap. Het bestaat uit een t-shirt en een korte broek. Dit uniform kun je enkel kopen via de school. De eerstejaars halen in groep hun turnkleding op tijdens de eerste dagen van september. Andere leerlingen kunnen elke woensdag tijdens de speeltijd in het kelderwinkeltje terecht. Een broekje is € 12, een polo € 10 en een turnzak € 6. Dit komt op de schoolrekening van het eerste trimester.
Daarnaast heb je nog twee paar schoenen nodig: een eenvoudig paar gymschoenen geschikt voor sportvloeren (zolen die geen strepen achterlaten op de vloer) en een paar sportschoenen voor buiten. Wie met een sportieve schoen naar de school komt, kan dat paar voor de buitensporten gebruiken.
Op al je sportkledij, je schoenen en turnzak vermeld je duidelijk je naam.

Voor de zwemlessen (1ste en 2de jaar)

Voor de zwemles breng je zwemkledij en twee handdoeken (groot en klein) mee. De jongens dragen een korte zwembroek, de meisjes een badpak uit één stuk. Het dragen van een badmuts is niet verplicht. In de eerste les maken we een  aantal afspraken over de hygiëne en gaan we zeker al eens in het water het zwembad verkennen!

Voor de lessen Beeld (1ste en 2de jaar)

De leraar legt je tijdens de eerste les uit wat je nodig hebt. De aankopen kunnen gebeuren in het lokaal van het vak Beeld. De betaling gebeurt via de schoolrekening. Je mag het materiaal ook in een winkel kopen.

 

Call Now Button