Internen eten in hun eigen internaatsrefter. De onderstaande informatie geldt voor wie niet op internaat verblijft, “externen” dus.

De eerste dagen van het schooljaar is er nog geen definitieve regeling. ’s Morgens wordt in elke klas gevraagd wie blijft eten en wat men wenst te drinken. Intussen wordt een brief meegegeven waarop je een definitieve keuze moet maken. Na enkele dagen gaat de definitieve regeling van start en krijgt iedereen een vaste plaats.

Bekijk hier de prijzen van alle mogelijkheden: kostprijzen schooljaar 2018-2019.

Mogelijkheid 1. Je brengt zelf boterhammen mee …

lunchboxJe kunt zelf boterhammen meebrengen naar de school. Doe dat in een duurzame brooddoos, niet in aluminiumfolie. ’s Middags ga je naar een van de twee eetzalen van de externen. De leerlingen van de tweede en derde graad eten daar om 12.05 u., de eerste graad kan er terecht tijdens de tweede eetbeurt vanaf 12.35 u.
De leerlingen verzamelen tegen het beginuur aan de ingang van de voorbouw naast de kapel en gaan onder begeleiding naar boven.
In de eetzaal is er een keuze uit enkele dranken. Die betaal je ter plaatse met jetons. Je kan die aankopen tijdens de speeltijden in de kelderwinkel (9 jetons kosten € 5). Het drankaanbod bestaat uit:

  • bruiswater, cola, cola light, sprite, fanta, fruitsap en soep: 1 jeton per consumptie;
  • koffie, thee, melk: 1 jeton per middag voor onbeperkt gebruik;
  • water: gratis

Mogelijkheid 2. Je wil elke middag een warme maaltijd …

Je kan ’s middags warm eten op school samen met de internen. De prijs bedraagt per jaar € 675 (4d/per week) en € 842 (5d/per week). De onkosten komen op de schoolrekening. Wie af en toe blijft eten, geeft zijn naam op in de kelderwinkel (10.10 u.) en betaalt € 6,50 via de schoolrekening.

Een broodmaaltijd ‘s avonds kost € 3,00.

Mogelijkheid 3. Je bent je boterhammen vergeten …

Wie boterhammen vergeten is, kan dit tijdens de voormiddagspeeltijd melden in het kelderwinkeltje. De kok heeft dan tegen de middag een lunchpakket in de keuken klaar. Je betaalt daarvoor € 2 via de schoolrekening.

Call Now Button