Op de eerste schooldag is het normaal dat je nog niet alles hebt. Als je al boeken hebt ontvangen, kan je die meebrengen. Voor andere materialen krijg je in de eerste lessen van je vakleraar uitleg over wat je precies moet hebben.

Schoolboeken

Je kan je schoolboeken zelf kopen in een winkel naar keuze of gebruik maken van het huurboekensysteem van Studieshop.be. Meer informatie vind je op deze aparte pagina.

Schriften, cursusbladen en andere benodigdheden

Meestal volstaat een cursusblok. Soms deelt de leraar tijdens de eerste les van het schooljaar mee welk schrift of welke cursusblok je nodig hebt voor dat vak. Die kan je zelf kopen in een winkel. Van de meeste schoolspullen kan je ook een sobere en goedkope uitvoering kopen in het kelderwinkeltje van de school.
Dit is open tijdens alle korte speeltijden, behalve op vrijdagnamiddag. Je moet er wel contant betalen.
Het enige wat je zeker moet kopen in het schoolwinkeltje, zijn de bladen met de hoofding van de school. Daarop maak je taken en toetsen.

Voor de lessen lichamelijke opvoeding

turnuniformIn de lessen van lichamelijke opvoeding draag je het sportuniform / gympak van de schoolgemeenschap. Het bestaat uit een t-shirt en een korte broek. Dit uniform kun je enkel kopen via de school. De eerstejaars halen in groep hun turnkleding op. Andere leerlingen kunnen elke donderdagnamiddag in de kelderwinkel terecht. De prijs is ongeveer € 22 voor een set, afhankelijk van de maat. Deze onkosten komen op de schoolrekening van het eerste trimester.
Daarnaast heb je nog twee paar schoenen nodig: een eenvoudig paar gymschoenen geschikt voor sportvloeren (met witte zolen die geen strepen achterlaten op de vloer) en een paar joggingschoenen voor buitensporten. Wie met joggingschoenen naar de school komt, kan dat paar voor de buitensporten gebruiken.
In de turnzaal of sporthal krijg je een kastje toegewezen om het turngerief te bewaren. Zo moet je niet elke week alles meenemen naar huis. Op al je sportkledij en je schoenen vermeld je duidelijk je naam.

Voor de zwemlessen (1ste en 2de jaar)

Voor de zwemles breng je zwemkledij en twee handdoeken (groot en klein) mee. De jongens dragen een korte zwembroek, de meisjes een badpak uit één stuk. Het dragen van een badmuts is niet verplicht. In de eerste les maken we duidelijke afspraken over de hygiëne.

Voor de lessen plastische opvoeding (1ste, 2de en 3de jaar ASO)

De leraar P.O. legt je tijdens de eerste les uit wat je nodig hebt. De aankopen kunnen gebeuren in het lokaal voor plastische opvoeding. Je moet er wel contant betalen. Je kunt de meeste materialen ook in een andere winkel vinden.

 

Call Now Button