Deuxsanstrois met TYPO

Op maandag konden in de kapel onze leerlingen genieten van de voorstelling Typo door “Deux sans Trois”. Daarna kwamen er nog belangrijke gasten. Van 1975 tot 2012 was de Gehandicaptendag (Dag van Hoogstraten) in onze school een ontmoetingsdag voor jongeren en volwassenen met verstandelijke beperking uit heel de provincie. Ingrediënten waren muziek en dans, lekker eten en hartverwarmende ontmoetingen. De werkgroep nodigde het voormalige publiek, begeleid door ouders en opvoeders, nog één maal opnieuw uit.

De vier personages in “Typo” ondervinden aan den lijve de invloed van de groep: je bent wat de anderen jou laten zijn. Ze pushen elkaar, lopen elkaar in de weg en werken soms verrassend goed samen. Ze proberen er ondanks (of dankzij?) de anderen het beste van te maken.

Deux sans Trois maakt kleine verhalen groter, mooier en absurder. Een typemachine, een oude LP van de ‘king of rock and roll’ en vioolcomposities door Jef Hendrikx vormen de soundtrack van de voorstelling. Acrobaten Annemie Pierlé, Hanna Mampuys en Toon Van Gramberen creëren de beelden bij de muziek. Maar de rollen liggen niet vast en de grenzen van hun talenten worden opgezocht. Wat gebeurt er als een acrobaat een zangsolo moet brengen of een muzikant het hoofdpersonage wordt in een acrobatisch nummer? Op het ritme van een typemachine ontwikkelt zich een verrassende circustheatervoorstelling waarin het zelden gaat om de ‘circustrucs’. De voorstelling onderscheidt zich onder meer door het authentieke spel van de vier, waardoor het publiek onvermijdelijk meegaat in hun verhaal. Jong en oud zullen gecharmeerd zijn door dit prettig gestoorde kwartet, dat noch drama, noch slapstick schuwt.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

er zijn geen afbeeldingen gevonden

bron: www.deuxsanstrois.be/

foto’s: L. Van Gestel

Deuxsanstrois met TYPO
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button