Vernieuwde eerste graad

Vanaf september 2019 starten we met een vernieuwd aanbod in onze eerste graad. Met dit aanbod willen we leerlingen zo goed mogelijk observeren en oriënteren zodat ze een weloverwogen studiekeuze kunnen maken voor de tweede graad.

In het eerste jaar (A) hebben alle leerlingen 27 lestijden gemeenschappelijk. Voor de overige vijf uren maken zij een keuze uit onderstaande opties (differentiatie in plusuren):

– Algemene vakken: +2 u. Frans / +2 u. Nederlands / +1 u. wiskunde
– Latijn: 4 u. Klassieke talen / +1 u. Frans
– STEM: 3 u. STEM / +1 u. Frans / + 1u. Nederlands
– Sport: 3 u. Sport / +1 u. Frans / + 1u. Nederlands

In deze infographic vind je alles overzichtelijk terug.

In september 2020 trekken we de vernieuwing door naar het tweede jaar. Ook in het tweede jaar hebben alle richtingen 27 lestijden gemeenschappelijk, leerlingen kunnen voor de resterende vijf lestijden kiezen uit een zeer ruim aanbod van richtingen of basisopties:

  • Moderne talen en wetenschappen
  • Latijn
  • Latijn en Grieks
  • STEM-wetenschappen
  • Sport
  • Economie en organisatie

Lessentabellen:

Studieprofielen:

1 AV (algemene vakken)

De richting algemene vakken geeft je een zeer brede vorming. De plusuren worden ingezet om de algemene vakken Frans, Nederlands en wiskunde verder uit te diepen.

Deze richting bereidt je voor op een doorstroming naar de volgende richtingen (basisopties) in het tweede jaar: moderne talen en wetenschappen, STEM-wetenschappen, Sport en ten slotte Economie en organisatie. Na het tweede jaar is doorstromen naar elke richting in het ASO mogelijk.

1 Latijn

In de richting Latijn besteden we vier plusuren aan het vak klassieke talen. Je maakt intensief kennis met de twee klassieke talen Latijn en Grieks en je wordt regelmatig ondergedompeld in de cultuur van de Grieken en Romeinen. Het vijfde plusuur besteden we aan verdieping en verbreding in het vak Frans.

Als je kiest voor deze richting; heb je naast een brede theoretische interesse ook veel belangstelling en talent voor klassieke talen.

Deze richting bereidt je voor op een doorstroming naar de volgende richtingen (basisopties) in het tweede jaar: Klassieke talen, moderne talen en wetenschappen, STEM-wetenschappen, Sport, Economie en organisatie. Na het tweede jaar is doorstromen naar elke richting in het ASO mogelijk.

1 STEM

STEM is de afkorting voor de Engelse woorden Science, Technology, Engineering en Mathematics. Tijdens de drie plusuren van het vak STEM komen al deze componenten binnen verschillende projecten aan bod. De overige twee plusuren besteden we aan verdieping en verbreding in de vakken Frans en Nederlands.

Wie kiest voor deze richting, heeft een brede theoretische interesse en wil haar of zijn talenten voor wetenschappen, techniek en wiskunde verder uitdiepen. Deze richting bereidt je voor op een doorstroming naar de volgende richtingen (basisopties) in het tweede jaar: moderne talen en wetenschappen, STEM-wetenschappen, Sport of Economie en organisatie. Na het tweede jaar is elke richting in het ASO mogelijk.

1 SPORT

In de richting SPORT besteden we – naast het vak LO – drie plusuren aan sport. De overige twee plusuren besteden we aan verdieping en verbreding in de vakken Frans en Nederlands. Het is vanzelfsprekend dat wie voor deze richting kiest, heel wat talent en een uitgesproken interesse heeft voor zeer uiteenlopende sportdisciplines.

Deze richting bereidt je voor op een doorstroming naar de volgende richtingen (basisopties) in het tweede jaar: moderne talen en wetenschappen, STEM-wetenschappen, Sport of Economie en organisatie. Na het tweede jaar is elke richting in het ASO mogelijk.

Vernieuwde eerste graad
Getagd op:                    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button