STEM+ knikkerbaan

Tijdens de voorbije weken hebben de leerlingen van de STEM-klassen gewerkt aan het ontwerp en de realisatie van een knikkerbaan. Tijdens de voorafgaandelijke lessen hebben ze een brede basiskennis verworven van de begrippen rust en beweging, verplaatsing en afgelegde weg, tijdopnames en snelheid.
Ondersteund met ICT-vaardigheden zijn de leerlingen op zoek gegaan naar een verband tussen deze begrippen. Uiteindelijk werd de theorie omgezet naar een technisch proces “ontwerp een eigen knikkerbaan”. Hierin komt het STEM-idee volledig tot zijn recht. De leerlingen werken als probleemoplosser omdat het werkstuk moet voldoen aan drie concrete voorwaarden, zonder afbreuk te doen aan eigen creatieve ideeën. Ze moeten ontwikkelen, toepassen en optimaliseren om hun knikkerbaan te bouwen. Daarom staat een evenwichtige mix tussen theorie en praktijk al van in het begin van hun opleiding centraal.
Op deze projectmatige aanpak leren ze technologische problemen methodisch aan te pakken en op te lossen. De leerlingen verwerven niet alleen kennis, maar ook vaardigheden zoals vakoverschrijdend werken, teamwerk, nauwkeurigheid en rapporteren gebruik makende van ICT-vaardigheden.
De realisaties mogen dan ook gezien worden. Leerlingen die zich kunnen verdiepen in de theorie en dan ook gemotiveerd zijn om de theorie inspirerend in hun ontwerp te integreren zitten volledig op hun plaats in onze STEM-richting. Hieronder vind je foto’s en filmpjes van het ontwerp en de realisaties van de leerlingen van 1 A7.

STEM+ knikkerbaan
Getagd op:    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button