Restauratie voorbouw

Het Klein Seminarie kreeg vrijdag bijzonder goed nieuws. De Vlaamse Regering zal 3,9 miljoen euro vrijmaken voor de restauratie van de geklasseerde gebouwen op de campus. De school vernam het nieuws via Parlementslid Tinne Rombouts en hoopt snel officiële bevestiging te krijgen.

Het dossier van de meer-jaren-premie-overeenkomst met Onroerend Erfgoed werd voorbereid door architectenbureau RE-ST. Ook het Departement Onderwijs en de school zelf investeren een aanzienlijk bedrag.  Dit is nodig om het masterplan te kunnen realiseren: de buitenkant van het gebouw aan de Vrijheid en de eeuwfeestkapel in art-decostijl in hun oorspronkelijke glorie herstellen en de binnenkant aanpassen aan de onderwijsnoden van de toekomst. De werken worden uitgevoerd tussen 2021 en 2026 en kosten in totaal meer dan 11 miljoen euro.

Ondertussen startte de school zelf al met de bouw van nieuwe klaslokalen en een polyvalente ruimte op een leegstaande verdieping: het ontwerp en design maken moderne en activerende werkvormen zoals groepswerken, begeleid zelfstandig leren, binnenklasdifferentiatie, en co-teaching mogelijk.  Het worden dus geen traditionele klas- of vaklokalen.

Restauratie voorbouw
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button