Nieuwe terrassen ingehuldigd

Op donderdag 31 augustus sloten we de personeelsvergadering af met een receptie om de nieuwe terrassen feestelijk te openen.

Zoals jullie wellicht al gezien hebben, hebben we geïnvesteerd in de veiligheid van de leerlingen. En als je dan toch op de bus moet wachten … kan je dat maar beter in stijl doen! Vijfhonderd vierkante meter Egyptische natuursteen siert nu de terrassen aan de Vrijheid. De naam “Klein Seminarie” is ingefreesd, zodat je ons goed kan herkennen.
De leerlingen en andere busreizigers hebben nu veel meer ruimte. Nu kunnen we ook op drukke momenten het voetpad en het fietspad vrij houden, wat veel veiliger is. Op de betonnen zitbanken is zelfs het wachten een stuk aangenamer. Met de nieuwe hellende vlakken is de school veel beter toegankelijk voor iedereen.

Tegelijkertijd hebben we ook een splinternieuwe schoolpoort en er wordt hard gewerkt aan de inkom. De oude fietsenstallingen zijn afgebroken, waardoor je van op de Vrijheid een meer open blik hebt op de Engelse tuin.
Voor de kleuren van de verlichtingsarmaturen, poort, relingen en vuilbakken vonden de architecten van RE-ST en Baukuh inspiratie in de kleuren van vloeren en tegels in onze eigen art-decogebouwen.
In de tweede helft van november gaan we nieuwe aanplantingen doen.

Al deze werken, uitgevoerd door Vanhout.pro, Steenhouwerij Van Wouwe en niet te vergeten ons eigen personeel, behoren tot de eerste fase van een masterplan voor de renovatie van onze geklasseerde gebouwen. Wat staat er de komende maanden en jaren nog op stapel? De heraanleg van de fietsenstallingen (wellicht in 2018), herstellen of vervangen van alle ramen en deuren, reinigen van de gevels, renoveren en isoleren van de daken. We hopen op aanbesteding of uitvoering in 2020.
Ten slotte gaan we ook de binnenkant herinrichten: de bedoeling is dat we enkele functies van gebouwen of zalen gaan herschikken en zo aan reconversie doen. Wil je de renovatie op de voet volgen? Hou dan zeker onze website en Facebook in het oog! Wordt vervolgd…

Nieuwe terrassen ingehuldigd
Getagd op:    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button