Mogen de wijze jongens winnen, gij weet

… is de titel van een boek met verhalen van jongeren uit het beroepsonderwijs, begeleid door oud-leerling Bert Roos, cultuurcoördinator van de Spectrumschool en schrijfster Ruth Lasters

Een schooljaar lang trok schrijver Fikry El Azzouzi elke week naar de GO! Spectrumschool in Deurne en Borgerhout. Hij gaf er workshops over schrijven, brainstormde met de leerlingen rond het maken van eigen teksten en begeleidde een reeks schrijfsessies. Literatuur met toekomstige automecaniciens, houtbewerkers, elektriciens of zorgkundigen? Jazeker. Leerlingen uit het beroepsonderwijs moeten opboksen tegen duizendendrie clichés: hun wereld zou niet verder dan de laatste Hollywoodfilm reiken, hun intellectuele mogelijkheden zouden beperkt zijn, hun gedrag problematisch, hun scholen de ‘vuilbakken’ van het onderwijs. Dit boek bewijst hoezeer die clichés de bal misslaan. Van Mohamed tot Fabiola en van Randy tot Nana, ze vertellen met verve over hun land van herkomst, hun ouders, racisme, de spanningen tussen het cultuurpatroon thuis en de gewoonten in de buitenwereld, enzovoort. Maak kennis met de stemmen van morgen.

Met bijdrages van Mohamed El Amri, Randy Balanday, Givano Jerner, Youssef Ahbaddou, Yago De Jaegher, Clinton Tabi, Abdeljalal El Ghazi, Yves van Gasse, Guy Zekre Dacoury, Nana Alnajabi, Mengs Zekariyas, Mohsen Sadeqi en Fabiola Ngoh.

Voorstelling op woensdag 3 oktober in de Roma: klik hier. Een greep uit de leefwereld van de jongeren, met slam, live muziek, presentaties van teksten, interviews, etc. In aanwezigheid van minister Gatz. 

Meer informatie over het boek van uitgeverij Epo: klik hier

Mogen de wijze jongens winnen, gij weet
Getagd op:    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button