Kijk, stages!

Onze leerlingen brengen verslag uit van hun eerste stages. Veel leesplezier!

Ik heb vorige week twee dagen stage gelopen bij T-interim in Hoogstraten. Daar heb ik kennis gemaakt met het soort werk dat zij doen. De collega’s waren heel vriendelijk en ik kreeg veel hulp. Het was een nieuwe ervaring om twee dagen te mogen werken in een echt bedrijf. Mijn dag begon om 9 uur en om half zes mocht ik weer vertrekken. Ik heb brochures gemaakt, dienstencheques gecontroleerd en gekeken hoe het in zijn werk gaat bij een interimkantoor. Het was een open kantoor en er was een goede sfeer aanwezig, waardoor ik me op me gemak voelde tijdens mijn eerste stagedagen.

Andy Kambala, 6HA

Op 25 september 2018 werd ik voor mijn kijkstage van 6BI, verwacht bij het accountants- en advieskantoor SBB te Hoogstraten. Eerder in september had ik een eerste kennismaking met het bedrijf en mijn stagementor, de heer Luc Van Bladel.
Na een korte rondleiding binnen het bedrijf, maakte ik kennis met de collega’s van mijn mentor. Dit verliep in een ongedwongen sfeer. Er waren enkele gesprekken over mijn persoonlijke interesses en mijn opleiding. Mijn mentor vertelde in het kort de doelstelling van SBB. Het bedrijf zet in op vier domeinen, boekhouding-accountancy, fiscaliteit (belastingen), zakelijk-juridisch advies en milieureglementering. Ze helpen kmo’s, zelfstandigen, vrije beroepen, vzw’s en starters om slimmer te ondernemen. Via een digitaal platform willen ze de klanten hun aan- en verkoopfacturen laten invullen.
Tijdens dit tweedaagse stagemoment leerde ik onder meer de boekhoudprogramma’s Winbooks en SBBslim kennen. Ik was zeer geboeid door dit onderwerp. Ik mocht zelf enkele facturen inboeken. Dit maakte mijn eerste kennismaking met het bedrijfsleven zeer leuk. Verder kreeg ik het vertrouwen om een klantengesprek te mogen bijwonen.
Ik verheug me erop om in januari 2019 mijn blokstage te mogen volbrengen binnen SBB te Hoogstraten.

Sybren Van Gastel, 6BI

Op 25 en 26 september hadden de leerlingen van 6TSO hun kijkstage. Deze kijkstage is er om het bedrijf beter te leren kennen en om te kijken wat je zal moeten doen in de blokstage van januari. Ik heb dit gedaan bij Lauwerysen-Driesen in Merksplas. Dit bedrijf verzorgt het sanitair bij grote projecten.

De eerste dag had ik enorm veel zenuwen, maar eenmaal ik op het bedrijf was stelden de werknemers mij gerust. Het personeel was zeer vriendelijk en ik voelde dat de relatie tussen de collega’s goed was. De tweede dag was ik al op mijn gemak, waardoor ik geen zenuwen had.

Doorheen de stage heb ik meegekeken met de verschillende werknemers van het bedrijf, van de receptioniste tot de tekenaar. Ik kreeg van het bedrijf enkele eenvoudige administratieve opdrachten, zodat ik toch al aan de slag kon gaan. Door deze twee leuke en leerrijke dagen kijk ik uit naar de twee weken stage in januari.
Fleurtje Bosmans, 6HA

Ik heb mijn tweedaagse kijkstage mogen doen bij de firma Stubbe. Het bedrijf is gespecialiseerd in draai- en freeswerk. Tijdens de kijkstage heb ik kennis gemaakt met een programma dat ze gebruiken voor documenten en gegevens. Ook heb ik telefoons en aflevernota’s mogen behandelen. Verder vond ik het een fijne ervaring met vriendelijke mensen en een leuk bedrijf. Hierdoor kon ik al een beetje zien hoe het eraan toegaat in de bedrijfswereld.
Diede Van de Mierop, 6HA

Ik zal dit jaar stage lopen bij Coöperatie Hoogstraten. Toen ik in september op kijkstage ging, heb ik al een goede kijk gekregen op het bedrijf. Ik heb zelf nog niet echt meegedraaid. Ik ben vooral met de post bezig geweest. Hierdoor heb ik echter wel goed kunnen observeren en weet ik ondertussen hoe de werksfeer is. Iedereen die bij Coöperatie Hoogstraten werkt is zeer vriendelijk en ze waren allemaal bereid om me te helpen bij eventuele vragen. Ik kijk er naar uit om in januari twee weken mee te draaien in het bedrijf.
Wannes Francken, 6ST

Ik ben twee dagen op kijkstage geweest bij Exmore Benelux. Ze hebben me daar heel goed ontvangen, ik kreeg al snel meer uitleg over het bedrijf. In de voormiddag heb ik bij mijn begeleider gekeken wat ze zoal deed en in de namiddag mocht ik zelf enkele taakjes uitvoeren. Als er iets was wat ik niet wist, kon ik meteen bij haar terecht. Op dag twee mocht ik al wat complexere taken uitvoeren, waarbij ik al wat meer boekhoudkundige regels kon gebruiken die ik op school geleerd had. Ik vond het een leerrijke ervaring en ik heb al zin in de stage in januari.

Britt Kooremans, 6BI

Ik vond de kijkstage echt super! Mijn collega’s zijn aardig en ik kan er goed mee praten. Als er iets niet duidelijk is, kan ik het altijd vragen aan mijn stagementor. Vanaf dag één mocht ik al betalingen doen, ecocheques bestellen… Ik kijk nu al uit naar de blokstage.
Lars Van Alphen, 6HA

Dit schooljaar ga ik op stage bij Dienstenthuis. Vorige week ben ik al even op kijkstage geweest. Ik vond het een zeer leuke en leerzame ervaring. De mensen in mijn bedrijf waren zeer vriendelijk. Als ik vragen had, kon ik die zeker aan ze stellen. Ik mocht allerlei verschillende dingen doen, zoals bijvoorbeeld documenten inscannen en dan ingeven op checkpoint. Ik kijk dus al uit naar de blokstage.
Kaat Verheijen, 6HA

Ik ga dit schooljaar mijn stage doen bij Aloca. Ik heb de afgelopen week tijdens mijn kijkstage al een hele fijne ervaring gehad. Het is een zeer leuk bedrijf met aangename werknemers. Ik heb ondertussen al kunnen kennismaken met het bedrijfsleven en kijk er naar uit om nog veel bij te leren van mijn stage.
Jasmien Vorsselmans, 6HA

Ik heb op 25 en 26 september mijn kijkstage gedaan bij Groep Van Roey. Toen ik aankwam op mijn stagebedrijf werd ik goed ontvangen en al meteen rondgeleid. Na mijn rondleiding mocht ik doorgaan naar de afdeling van de boekhouding en al meteen in actie schieten. Ik kreeg eerst nog een uitleg van een collega over hoe het bedrijf in elkaar zit en welke onderverdelingen er zijn. Ik hoopte deze twee dagen meer te leren over het bedrijfsleven en dat heb ik ook gedaan. Ik mocht facturen controleren op de juistheid van de btw-nummers, documenten kopiëren en klasseren en betalingen controleren. Ik vond het heel leuk om dit al eens te doen en kijk al uit naar mijn blokstage in januari.
Jonas Schoenmakers, 6BI

Voor mijn kijkstage had ik niet echt stress omdat het kenningsmakingsgesprek ook al goed was verlopen. Ik was wel een beetje zenuwachtig voor mijn collega’s, maar dat bleek helemaal niet nodig te zijn. Toen ik aankwam, was er een korte rondleiding en kon ik al meteen beginnen met het controleren van de btw-aangifte. Het waren twee zeer leuke dagen en ik kijk al uit naar de twee weken stage. Ik heb er al zin in.
Tuur Huysmans, 6BI

Op 25 en 26 september deed ik kijkstage bij ETAP in Malle, een bedrijf dat zich specialiseert in het produceren en het verkopen van veiligheids- en ledverlichting. Mijn eerste indruk van het bedrijf was zeer goed. Ik werd er hartelijk ontvangen.
We begonnen met een rondleiding door het bedrijf. We gingen door de fabriek en langs de kantoren, tot we op de afdeling kwamen waar ik stage mag doen. Ik mag bij de personeelsdienst zitten. Mijn stagementor en de andere collega’s waren heel vriendelijk. Ik heb al allerlei opdrachten mogen uitvoeren die ik tijdens de blokstage in januari ook zal mogen doen, zoals bijvoorbeeld de cv’s en de afwezigheden registreren.
Tijdens de kijkstage heb ik al veel kunnen bijleren. Ik heb een leuke en leerrijke ervaring gehad tijdens deze twee dagen bij ETAP.
Liese Michielsen, 6ST

In het zesde jaar gaan alle leerlingen op stage in januari. Daarvoor volgt er eerst nog een kijkstage, die dit jaar plaatsvond op 25 en 26 september.
Mijn stagebedrijf is Profisk. Hier ben ik zeer warm ontvangen. In het begin vond ik dit zeer spannend, maar na een tijdje voelde ik me op mijn gemak. Door deze twee dagen kijk ik zeker uit naar de rest van de blokstage in januari, omdat ik het interessant vond. In het begin heb ik kennisgemaakt met het boekhoudprogramma, om daarna zelf te werken en alvast gebruik te maken van het boekhoudprogramma. Dat was zeer leerzaam.

Yoran De Kock, 6BI

Van 27/09 tot 28/09 liep ik een kijkstage bij het bedrijf Proefcentrum Hoogstraten. Ik heb gedurende deze periode al een goede kijk gekregen op hoe het er aan toe gaat in de bedrijfswereld. De eerste dag heb ik vooral moeten observeren en mocht ik al enkele taken uitvoeren. De tweede dag mocht ik zelfstandig aan het werk gaan. Daardoor kreeg ik op het einde van de dag het gevoel dat ik er al weken stage liep. Mijn stagementor en de andere collega’s hebben mij zeer vriendelijk en open ontvangen. Het waren twee leerrijke dagen.

Makka Ozdoyeva, 6ST

Mijn kijkstage begon om acht uur ’s morgens en ik werd al direct aan het werk gezet. Tijdens mijn kijkstage heb ik een korte uitleg gekregen over de taken die ik die dag moest uitvoeren. Ook heb ik een rondleiding gekregen in de Dennen. Daarna ging ik weer aan het werk. Ik heb die dag al heel veel verschillende taken mogen uitvoeren, zoals: de kassa natellen, affiches maken, brieven klaarmaken en opsturen en nog veel andere dingen. ’s Middags ging ik samen met mijn collega’s eten. De rest van de dag heb ik nog verder op de computer gewerkt tot mijn werkdag er op zat.
Op de tweede dag van mijn kijkstage ging ik samen met mijn stagementor de bewoners van de Dennen bezoeken. Ik vond het leuk om de mensen te bezoeken, omdat ze vriendelijk waren en omdat ik heel veel snoep en koeken kreeg. Daarna heb ik nog kleine taken afgewerkt die nog gedaan moesten worden. Op mijn stageplaats heb ik heel leuke collega’s en ik vond de kijkstage zeker geslaagd.

Arne Van Steenbergen, 6ST

Ik heb een aangename kennismaking gemaakt met mijn stagebedrijf DCA via de kijkstage. Ik mocht na een uurtje al een aantal dingen zelf doen. Ik controleerde facturen en sorteerde deze op naam. Ik heb ook wat kennis gemaakt met de collega’s,  die waren ook heel vriendelijk tegen mij en hielpen me ook met het inscannen van facturen. De namiddag bracht dan een hele andere taak, het opzoeken van leverbonnen in grote kaften. Een zeer actieve eerste werkdag dus! De tweede dag begon hoe de eerste dag geeïndigd was, met de leverbonnen. Enkele opzoekingen in de namiddag later zat de tweede dag ook op!

Jefke Hillen, 6BI

Mijn kijkstage was een zeer leerrijke en leuke stage. Ik heb me goed op mijn gemak gevoeld tijdens de kijkstage door de goede zorgen van mijn stagementor en de andere collega’s. Ik kijk dan ook hard uit naar de blokstage eind september.

Lukas Van der Vloet, 6ST

Ik doe mijn stage bij het bedrijf Vorsselmans in Loenhout. Tijdens mijn kijkstage heb ik vooral meegelopen met mijn stagementor. Aangezien zij een boekhoudster is, heb ik de twee dagen mee mogen helpen bij de boekhouding van de aankopen. Mijn stagementor is één namiddag afwezig geweest, maar dat werd goed opgelost. Ik heb die namiddag op nog drie verschillende plaatsen mee kunnen volgen. Ik werd dus zeer goed opgevangen door de werknemers van het bedrijf en mijn stagementor. Het is een aangename plaats en ik kijk uit naar mijn twee weken stage in januari.

Veronique Kennes, 6HA

Tijdens mijn kijkstage heb ik een beetje kunnen proeven van het bedrijfsleven. Ik zat tussen het personeel aan een bureau, dus ik had een goede kijk op hoe het eraan toe gaat in het bedrijf. Verder mocht ik enkele dingen uitproberen, onder andere iets met Excel. Daarmee mocht ik enkele dingen vergelijken, waar zij iets aan hadden. Ik kijk uit naar mijn blokstage!

Bauke Ceusters, 6HA

De eerste ochtend was ik zeer benieuwd naar wat ik allemaal kon verwachten. Eerst kreeg ik een snelle rondleiding door het bedrijf en werd ik voorgesteld aan de mensen met wie ik vooral de tijd ga doorbrengen. Dit waren stuk voor stuk superaardige mensen die me met veel plezier wilden begeleiden door de stage heen. Ik heb me die twee dagen vooral bezig gehouden met kleine klusjes en met mee te volgen hoe alles werkt. De klusjes waren niet altijd even spannend, maar wel nodig natuurlijk. Verder kom ik met veel plezier terug in januari om aan mijn blokstage te beginnen.

Sebastian Van Roosmalen, 6HA

Om half negen ’s ochtends werd ik verwacht op mijn stagebedrijf. Ik wist niet echt wat ik voelde, maar wat ik wel zeker wist was dat dit de start van de geïntegreerde proef zou zijn. De automatische slagbomen gingen open en daar stond ik dan. Mijn mentor kwam mij ophalen en stelde me meteen aan iedereen voor. Ik had verwacht dat ik deze twee dagen nog niet veel kon doen, omdat ik hier nog geen ervaring mee had, maar dat was niet het plan. Ik heb identiteitskaarten, reispassen en rijbewijzen mogen maken, geklasseerd en aan de receptie gezeten. Ik kijk al uit naar de volgende twee weken!

Tara Elisabeth, 6ST

Ik had een aangename ervaring tijdens mijn kijkstage. Mijn begeleiders en medewerkers waren ongelooflijk aardig en behulpzaam. Ze waren begripvol wanneer ik fouten maakte en hielpen mij om deze fouten in te zien. Als ik even niets te doen had, mocht ik bijvoorbeeld aan taken voor school werken. Ik ben heel dankbaar voor de ervaring.

Kees van der Zande, 6HA

Ik was redelijk nerveus voordat ik aan mijn kijkstage begon bij Garage Felix in Brecht. Aan de ene kant vond ik het spannend om te beginnen. Het was de eerste keer dat ik stage zou lopen bij een bedrijf en echt zou ervaren hoe het er daar aan toe gaat. Ik wist dus niet wat ik moest verwachten. Aan de andere kant had ik ook wel zin om stage te lopen. Ik was enthousiast, want misschien zou deze kijkstage wel iets zijn wat ik heel interessant vind.

De eerste dag heb ik zelf niet echt opdrachten gekregen. Ik mocht wel meekijken hoe iedereen zijn werk deed. De tweede dag begon ik met wat opdrachtjes en later kon ik zelf aan de pc werken.

Er was een gezellige, maar toch serieuze sfeer. Ik vind het belangrijk dat ik betrokken ben en gelukkig zorgden mijn collega’s daar zoveel mogelijk voor.

Ruben Dur, 6HA

Op 25 en 26 september was het tijd voor de eerste kennismaking met het stagebedrijf, in mijn geval Hyplast. Na een warm onthaal volgde wat praktische informatie en een eerste kennismaking met de collega’s. In de namiddag liet de stagementor mij het hele bedrijf zien. Ik was verbaasd over de grootschaligheid van het bedrijf. Na de uitgebreide rondleiding vertelde hij me dat hij de volgende dag in de voormiddag niet aanwezig zou zijn. Hij gaf wel enkele taken door die ik dan zou kunnen uitvoeren. De volgende dag wist ik dus wat mij te doen stond en voerde ik de opgegeven taken uit. In de namiddag mocht ik nog een kleine meeting mee volgen en volgde er een evaluatie van de twee dagen kijkstage. Voor mij was het in ieder geval geslaagd en ik hoop dat mijn stagementor ook tevreden was over mij.

Thomas Brosens, 6HA

Van dinsdag 25 september tot woensdag 26 september liep ik twee dagen kijkstage bij de het stadsbestuur Hoogstraten. Het was een hele interessante en leuke ervaring. Ook al was het een kijkstage, ze lieten me heel veel dingen zelf doen en alvast uitproberen. Ze gaven goeie taken waarmee ik gemakkelijk kon werken, zoals het inboeken van aankoopfacturen en verkoopfacturen. Als ik een vraag had, waren ze altijd bereid om me te helpen en mijn vragen te beantwoorden. Daardoor was het een hele aangename ervaring. Naast het inboeken van facturen, mocht ik bijvoorbeeld brieven in enveloppen doen of dingen op volgorde in mappen steken. In het algemeen vond ik het heel leuk om met alle medewerkers te werken.

Valentijn Broos, 6HA

Kijk, stages!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button