Keuze uit 5 richtingen in het eerste jaar!

Vanaf volgend schooljaar, 2016-2017, kan je op het Klein Seminarie kiezen uit vijf richtingen in het eerste jaar.

In het eerste jaar leggen we sterk de nadruk op een gelijke start en aanpak voor iedereen. Een groot aantal vakken zijn gemeenschappelijk, dit noemen we de basisvorming. Naast die basisvorming, is er een keuzegedeelte, dit noemen we de “plusuren”. Elke richting legt zijn eigen accenten in die plusuren. Een kort overzicht:

1 en 2 @PLUS

De @PLUS-richting (de ‘moderne’) geeft je een algemene vorming. De plusuren worden ingezet om de algemene vakken verder uit te diepen.

1 en 2 LA+ (GL+)

In de richting LA+ verwerk je de leerstof van de algemene vakken op kortere tijd, alle plusuren besteden we in het eerste jaar aan het vak klassieke studiën. Je maakt intensief kennis met de twee klassieke talen Latijn en Grieks en je wordt regelmatig ondergedompeld in de cultuur van de Grieken en Romeinen.

1 en 2 STEM+

STEM is de afkorting voor de Engelse woorden Science, Technology, Engineering en Mathematics. In het vak STEM komen al deze componenten binnen verschillende projecten aan bod. Voor de richting STEM+ geldt hetzelfde als voor de richtingen LA+ en Sport+: de algemene vakken worden op minder tijd afgewerkt, de plusuren besteden we hier aan STEM.

1 en 2 SPORT+

In de richting SPORT+ besteden we in het keuzegedeelte twee lesuren aan STEM en twee lesuren aan sport. Ook in deze richtingen worden de inhouden van de algemene vakken op minder lestijden afgewerkt.

1 en 2 ONDERNEMEN+

In het vak initiatie in de bedrijfseconomie en in het project ondernemen maak je kennis met de studie van de handel in al zijn facetten: aankoop en verkoop, geldtransacties, betaalsystemen, bankwezen … De richting ONDERNEMEN+ bereidt in de eerste plaats de leerlingen voor op een doorstroming naar de tweede graad TSO. Binnen onze school bieden we vanaf het derde jaar de keuzemogelijkheden handel en handel-talen aan, een overstap naar andere TSO-richtingen is uiteraard ook mogelijk.
Meer informatie en de volledige lessentabellen: klik hier.

Keuze uit 5 richtingen in het eerste jaar!
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button