Jeroen Overstijns (retorica 90): ceo van Standaard Uitgeverij
WPG België heeft zich losgescheurd van het Nederlandse moeder­bedrijf. De nieuwe uit­geverij zal voor­taan Standaard Uitgeverij heten.

Bij die oprichters zijn Jeroen Overstijns (retorica 90), de ceo van WPG België, Koen Clement, die tot 2016 het moederbedrijf WPG Uitgevers leidde, ondernemer Pieter Lambrecht en ook Maurits Lemmens en Raf Uten, die samen met Ben Crabbé het productiehuis De Mensen hebben opgericht.  Het productiehuis, dat onder meer de tv-programma’s Blokken en Reizen Waes maakt,  en de uitgeverij blijven volledig gescheiden, al zullen de twee bedrijven uiteraard vaker samenwerken.

De uitgeverij krijgt ook een (niet zo) nieuwe naam: Standaard Uitgeverij. Zo heette het bedrijf voor het door het Nederlandse WPG werd overgenomen. Na de overname werd het de imprint waaronder de strips verschenen. Ook de andere fondsen gaan mee over naar Standaard Uitgeverij: Manteau, Oogappel, M Books, ­Davidsfonds Uitgeverij, het recent gelanceerde stripfonds Matsuoka en de nieuwe imprint Angèle.

 ‘We kunnen weer een eigen koers varen met onze Vlaamse helden vanuit Vlaanderen, waar ze thuishoren. In een onafhankelijke uitgeverij, los van de Nederlandse koepel’, laat Overstijns weten. ‘Onze strategie is simpel. Eer en innoveer de traditie.’
‘Met de creativiteit kan je nog heel leuke dingen doen. Natuurlijk is het boekenvak geen economische evidentie. Maar welke mediagroep is dat wel? Wellicht kan mijn combinatie van managementervaring en boekenkennis een verdere steun zijn om met z’n allen spannende volgende stappen te zetten.’

Jeroen Overstijns is geen onbekende voor WPG Uitgevers. Eerder leidde hij al haar B2B-uitgeverij Standaard Uitgeverij Professional. Na de verkoop daarvan in 2014 was hij bij de B2B-uitgeverij Larcier Group commercieel directeur.

Voorheen werkte hij onder meer voor Wolters Kluwer en de krant De Standaard, waar hij onder meer chef boeken was. Overstijns zat ook in de jury van de Ako Literatuurprijs en Gouden Uil.

Misschien herinner je je nog het omslagverhaal van de Hoogstraatse Maand van november 2007? Klik hier om het nog een keer te lezen!

Foto: copyright Thomas De Boever

Bronnen:

http://www.standaard.be/cnt/dmf20160708_02376639

http://www.standaard.be/cnt/dmf20180116_03302856

https://www.demorgen.be/boeken/wpg-belgie-gaat-autonoom-verder-als-standaard-uitgeverij-bab493e7/

https://pub.be/nl/standaard-uitgeverij-rukt-zich-los-van-wpg/

https://www.tijd.be/r/t/1/id/9972824 

Jeroen Overstijns (retorica 90): ceo van Standaard Uitgeverij
Getagd op:    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button