Interview Paul Stoffels (De Tijd)

Oud-leerling Paul Stoffels (retorica 80) geeft in een interessant artikel een inkijk in wat hem bezighoudt: oplopende gezondheidskosten, de band tussen armoede en

Klik om artikel in pdf te lezen

ziekte, wereldwijde epidemieën, de grote uitdagingen voor zijn bedrijf, de astronomische claims waar de farma-industrie mee te maken krijgt als er iets misloopt, zijn vriendenkring (Bill Gates, Peter Piot), …

Lees het volledige artikel online in De Tijd van 16/09/17 of in de pdf.

“Paul Stoffels (55) is de machtigste Belg in de gezondheidswereld. Drie van de medicijnen die hij ontwikkelde, staan op de lijst van ‘essentiële medicijnen’ van de Wereldgezondheidsorganisatie. 
Na zijn studies geneeskunde specialiseerde Stoffels zich in infectieziekten en tropische geneeskunde. In de jaren tachtig trok hij naar Centraal-Afrika om hiv/aids te bestuderen. In 1991 keerde hij terug naar België, waar hij bij Janssen Pharmaceutica het onderzoek naar hiv-medicatie leidde. Samen met Rudi Pauwels (Biocartis) ontwikkelde hij de eerste medicijnen tegen hiv. In 1995 richtten ze samen Tibotec op. Later kwam daar ook Virco bij, gespecialiseerd in diagnose. Johnson & Johnson kocht Tibo-tec-Virco in 2002.
Sinds 2014 is Stoffels chief scientific officer bij J&J. Hij is lid van het directiecomité en is wereldwijd verantwoordelijk voor de innovatie en de ontwikkeling van geneesmiddelen, goed voor meer dan 45.000 werknemers, van wie 15.000 wetenschappers.
De voorbije zomer werd Stoffels benoemd tot baron. Hij heeft vier kinderen en vier kleinkinderen.”

Bron: De Tijd.

Interview Paul Stoffels (De Tijd)
Getagd op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button