Jan Boeckx (retorica 81) directeur Amival

Aan de Tieblokkenlaan in Turnhout opent maatwerkbedrijf Amival vandaag een nieuwbouw, vlakbij het hoofdkantoor aan de Everdongenlaan. Het nieuwe gebouw is uitgerust met de modernste technieken en 2 cleanrooms, bedoeld om werkzaamheden te verrichten voor de medische en farmaceutische industrie. “Door ons verder te specialiseren zullen we verder kunnen groeien”, zegt algemeen directeur Jan Boeckx.

Maatwerkbedrijf Amival telt vandaag 500 werknemers en voert vooral arbeidsintensieve opdrachten uit voor een brede waaier van klanten, van eenmanszaken tot multinationals. Voor klanten uit de healthcare gelden strenge voorschriften en die vragen een bijzondere infrastructuur.

De nieuwbouw beschikt onder meer over 2 cleanrooms, waar door een drukverschil stofdeeltjes en andere onzuiverheden uit de lucht worden gefilterd. Medewerkers moeten er speciale kledij dragen. “Zo kan alles perfect gecontroleerd en veilig verlopen”, aldus directeur Jan Boeckx. Verder omvat het nieuwe gebouw 1.000 m2 magazijnruimte en zijn er 1.700 palletplaatsen. Het Turnhoutse architectenbureau AIM en ingenieusbureau Clean Room Consulting uit Meise tekenden de plannen.

 

In niches specialiseren
Jan Boeckx: “We bieden mensen met een arbeidshandicap aangepast, zinvol en lonend werk. Zo verwerven onze medewerkers een volwaardige plaats in de economie. Amival bouwt bruggen tussen de noden van bedrijven en de capaciteiten van mensen. Door ons in verschillende niches te specialiseren, willen we verder groeien.”

Amival realiseerde in 2016 een jaaromzet van meer dan 6 miljoen euro, voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf.

bron tekst en afbeelding: http://www.madeinkempen.be/nieuws/amival-opent-hypermoderne-nieuwbouw/ 

Jan Boeckx (retorica 81) directeur Amival
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button