Informatie coronavirus

Update 18 maart 2020:

Beste leerlingen en ouders

Wij ontvingen onderstaande informatie van de overheid.

De Nationale Veiligheidsraad heeft op dinsdagavond 17 maart, op grond van advies van de wetenschappelijke experten, verstrengde maatregelen in de strijd tegen het coronavirus aangekondigd. Die gaan in op woensdag 18 maart om 12 uur. Het doel blijft om de curve van het aantal besmettingen af te vlakken, zodat ons gezondheidssysteem niet overbelast wordt.

Wat het onderwijs betreft, heeft de Veiligheidsraad beslist dat de lessen geschorst blijven en dat de scholen in opvang moeten voorzien tot en met vrijdag 3 april. Concreet moeten scholen open blijven voor de opvang van kinderen van ouders die werken in de zogenaamde cruciale sectoren. De federale regering heeft op dit moment nog niet vastgelegd over welke sectoren dat gaat.

Onderwijsminister Ben Weyts is, net als de onderwijspartners, bezorgd om de bescherming van het onderwijspersoneel en roept daarom alle ouders op om hun kinderen maximaal thuis op te vangen. Hij roept ook een dringend overleg samen over de toepassing van de richtlijnen van de Veiligheidsraad in het onderwijs. 

De ouders die geen beroep kunnen doen op een geschikt alternatief, gaan in overleg met de school om duidelijke afspraken te maken over de opvang. Bij twijfel kunnen scholen een attest of bevestiging van de werkgever vragen.

Onze leerkrachten blijven ondertussen inzetten op een waardevol digitaal aanbod van lessen via Smartschool. Aan de ouders vragen we om thuis met uw kinderen hierover duidelijke afspraken te maken. We vragen om de volgende schoolafspraken te respecteren.

  1. Dagelijks Smartschool raadplegen: de digitale agenda, berichten of documenten van een vak.
  2. Leerkrachten kunnen herhalingsoefeningen opgeven of nieuwe leerstof en opdrachten aanbieden ter voorbereiding van de lessen in het derde trimester. Nieuwe leerstof wordt bij de heropstart van de school steeds opnieuw klassikaal doorgenomen.
  3. Leerkrachten kunnen online toetsmateriaal ter beschikking stellen zodat leerlingen zichzelf kunnen testen. De feitelijke evaluatie gebeurt pas nadat de leerstof ook in de klas aan bod is gekomen.
  4. De proefwerken tweede trimester zijn afgelast. Er worden enkel nog proefwerken ingericht in juni

Ook het CLB wil ouders en leerlingen online ondersteunen via de website clbchat.be. Wie dat wenst kan met een CLB-medewerker op afspraak chatten of anoniem contact opnemen. Leerlingen en ouders kunnen op clbchat.be terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 17-21u en op woensdag van 14-21u.  

Wij houden u via Smartschool op de hoogte telkens wanneer wij van de overheid belangrijke bijkomende informatie of nieuwe maatregelen krijgen. 

Met dank voor uw begrip. 

De directie

Update 16 maart 2020:

Beste leerlingen en ouders

In deze update herinneren wij u nogmaals aan de activiteiten die door de uitzonderlijke Corona-omstandigheden zijn afgelast:

  • de oudercontacten van 16 maart en 2 april,
  • de infoavond rond studiekeuze van de tweede naar de derde graad van 23 maart,
  • de proefwerken van het tweede trimester voor de leerlingen van de eerste en tweede graad. In het derde trimester bekijken of we hoe en wanneer we de leerstof van het tweede trimester kunnen evalueren. 

De overheid laat weten dat de lessen TOAH (tijdelijk onderwijs aan huis) voor langdurig zieken eveneens worden geschorst om de zieke leerlingen niet aan bijkomend risico bloot te stellen.

Wij horen van verontruste ouders dat hun kinderen uitgenodigd worden voor allerhande spontane groepsactiviteiten. We roepen onze leerlingen op om niet op dergelijke initiatieven in te gaan maar thuis te blijven en de richtlijnen van de overheid ter harte te nemen. Zo kunnen we samen verdere besmetting bij uzelf, vrienden of familie voorkomen.

Wij houden u via Smartschool op de hoogte telkens wanneer wij van de overheid belangrijke bijkomende informatie of nieuwe maatregelen krijgen. 

Met dank voor uw begrip. 

De directie

Eerder berichtten we reeds:

Donderdagavond 12 maart heeft de regering drastische maatregelen getroffen om de Coronacrisis in te dijken. Deze maatregelen houden o.m. in dat de lessen in alle scholen worden geschorst vanaf maandag 16 maart tot vrijdag 3 april.

Wij brengen ouders en leerlingen hierover regelmatig op de hoogte via Smartschool .

Voorzorgsmaatregelen

Om de verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen, vragen we aan alle leerlingen en personeel om de volgende raadgevingen van het Agentschap Zorg en Gezondheid in acht te nemen.

Meer informatie

Via Smartschool en de website van de school houden we u op de hoogte van verdere adviezen of informatie met betrekking tot het coronavirus. Bezorgde ouders kunnen met hun vragen tijdens de schooluren terecht bij Rik Verstappen op het nummer van de school: 03 340 40 40 of bij het CLB op het nummer 03 314 39 70.  Voor algemene info of vragen kunt u terecht op het nummer 0800 14689 of op www.info-coronavirus.be of  per mail op info-coronavirus@health.fgov.be.

Informatie coronavirus
Getagd op:            

Eén gedachte over “Informatie coronavirus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button