Het Gevolg speelt “Don Quichot”

Onze vierdejaars keken op 1 februari naar de voorstelling “Don Quichot” in Turnhout.

Liefde is een schaduw.

De waarheid is het enige wat een mens nodig heeft.
Maar in het hoofd van Don Quichot niet.
Zijn waarheid is anders.
Zijn waarheid is Dulcinea.
Voor haar krabbelt hij recht na elke verloren slag.
Voor haar vecht hij met zijn fantasie.
En dan verklaren ze hem zot.

‘Maak het de wereld bekend!
Dames en heren, voor u staat de nieuwe Don Quichot!
We vermorzelen de ouwe!’

Brent Vandecraen (19) bewerkte het originele verhaal van Miguel de Cervantes van de dolende ridder DON QUICHOT en schreef zijn verhaal. Het verhaal van een jongen met een beperking die vecht tegen deze wereld waarin hij straks onbestaanbaar zal zijn. Over het verlangen naar liefde als je leeft met een beperking. Over de zoektocht naar het geloof in jezelf. Een schreeuw om liefde, een kreet voor menselijkheid.

Brent droomt er al jaren van om acteur te worden, maar zat gevangen in het buitengewoon onderwijs, zijn rolstoel en looprek. Tot hij kennismaakte met Stefan Perceval, wat uitmondde in 33 solovoorstellingen van ‘Wortel van glas’ en de lopende reeks ‘Henry V’met HETGEVOLG. Brent is ondertussen in dienst bij HETGEVOLG, via het GTB-traject dat mensen met een arbeidshandicap ondersteunt in hun zoektocht naar werk.

Eugenia Quarshie (17) droomt er ook al jaren van om actrice te worden en kwam zes jaar geleden uit Ghana naar Turnhout. Ze volgt Zorg bij het CVO Noorderkempen en sloot zich aan bij Dun Velleke, de groep acteurs van T’ANtWOORD, de vereniging tegen armoede en sociale uitsluiting. Later maakte ze bij HETGEVOLG de indrukwekkende monoloog ‘Eugenia’s wereld’.

Ehsan Rahimi Tembi (43) had een theatercarrière van 27 jaar in Iran toen hij als politiek vluchteling in ons land en HETGEVOLG belandde. Hij werkte hier 18 maanden via de wettelijke maatregel artikel 60, maakte het wondermooie ZOOO en hielp mee aan verschillende projecten. Ondertussen is hij een HETGEVOLG-antenne opgestart in Geel waar hij workshops geeft om mensen via de kunsten toe te leiden naar de arbeidsmarkt.

Spel: Brent Vandecraen en Eugenia Quarshie
Regie: Stefan Perceval
Fotografie: Kris Dewitte

 

Het Gevolg speelt “Don Quichot”
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button