Fluoactie veilig verkeer

Nieuws van de werkgroep verkeersveiligheid !

Op het Klein Seminarie besteden wij van 13 tot 24 november extra aandacht aan onze verkeersveiligheid. Tijdens deze verkeersveertiendaagse plannen we allerlei activiteiten, lezingen, getuigenissen, een toneelstuk rond veiligheid in het verkeer… Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we dan opnieuw onze fluoactie. Daarmee willen we iedereen, personeelsleden en leerlingen, aansporen om zich goed zichtbaar in het verkeer te begeven. Bovendien maken zij die het goede voorbeeld geven kans op een leuk extraatje: een gratis bioscoopticket. Een team van vrijwilligers zal tijdens de verkeersveertiendaagse zichtbaarheidscontroles uitvoeren aan de schoolpoort. Een derde, onverwachte controle plannen we in de weken nadien. Er is dan een speciale prijs te verdienen voor de zichtbaarste klas.

Dit jaar lanceren we de fluoactie met de slogan “Laat je zien, dan kan je (film) gaan kijken.” Hopelijk bereiken we hiermee het verhoopte resultaat en gaan we met z’n allen zo zichtbaar mogelijk de openbare weg op. 

Wist je trouwens dat wie donkere kleding draagt slechts van op 20 meter gezien wordt door een automobilist? De remafstand van een wagen die 70 kilometer per uur rijdt is 24,5 meter …

Wie een fluohesje draagt, zie je al van op 150 meter!

Fluoactie veilig verkeer
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button