Brief ouderraden aan minister: fluo kledij verplicht?

Het verkeersteam van onze leerlingenraad is erg actief. Eerder dit jaar voerden ze meerdere acties in samenwerking met XIU.

In de wedstrijd om veilig verkeer in de kijker te zetten, gaan we door naar de volgende ronde! De jury schrijft: “Ook dit jaar was het een waar genoegen om jullie inzendingen te zien binnenkomen. Er is duidelijk heel goed nagedacht over hoe de jongeren zelf een campagne rond zichtbaarheid zouden vormgeven! Proficiat aan al dat creatieve talent, en een dikke dank u aan de schoolteams die het ganse proces in de scholen ondersteund hebben.  Na een eerste (moeilijke) pre-selectie door het XIU-team ligt de tweede fase van de jurering ondertussen in de handen van onze professionele juryleden. Momenteel worden 18 van jullie inzendingen door hen beoordeeld. Op 18 april maken we bekend wie onze professionele jury uit deze inzendingen als winnaar verkozen heeft.”

 Ook onze ouderraad zit niet stil. De ouderraden van de Hoogstraatse scholen schreven samen een brief aan minister Ben Weyts met de vraag om fluo kledij verplicht te maken voor onze jonge fietsers en voetgangers. http://nedxiu.weebly.com/

 

“Mijnheer de Minister,

Dit schrijven wordt u gericht door de Ouderraden van de Hoogstraatse scholen: Klein Seminarie, Vito en Spijker, samen goed voor meer dan 4000 leerlingen.

Verkeersveiligheid is een absolute prioriteit van uw beleid, en in een alsmaar drukker wordend verkeer geen overbodige luxe. Uw recente beslissing om op de gewestwegen in Vlaanderen een algemene snelheidslimiet in te voeren van 70 km/uur is in ieder geval wel nodig en getuigt van politieke moed.

Vanuit onze bezorgdheid als ouders van de leerlingen/scholieren van de Hoogstraatse scholen willen wij uw aandacht en hulp vragen i.v.m. de bescherming en zichtbaarheid van onze jeugd.

Onze scholen hebben in het verleden meermaals allerhande initiatieven ontplooid om het dragen van fluohesjes en fietshelmen te promoten, met wisselend succes. Onze (overigens schatten van) kinderen geven echter te weinig gehoor aan deze oproep.

Daarom willen wij u vragen om ons te helpen met de arm der wet, namelijk het invoeren van de verplichting deze beschermende uitrusting te dragen. We beseffen dat onze kinderen een fluojasje en helm niet echt “cool” vinden maar wij als ouders zullen in ieder geval onze kroost met een geruster hart te voet of per fiets naar school sturen.

Wij nemen dit initiatief vanuit onze bezorgdheid voor onze schoolgaande jeugd, doch elk weldenkend mens kan alleen maar besluiten dat dit evenzeer geldt voor alle zwakke weggebruikers: wandelaars, recreatieve fietsers, enz…

Uw verkeersbeleid sterkt ons in de overtuiging dat u zeker een luisterend oor in deze hebt, daarom durven wij rekenen op uw daadkracht en zien wij een degelijk wetgevend initiatief van u tegemoet.

Wij zijn vast besloten dit thema niet los te laten omdat we de veiligheid van de zwakkere weggebruikers en in het bijzonder van onze kinderen absoluut van levensbelang vinden.

Met de meeste hoogachting,

Ouderraad KSH

Ouderraad Spijker

Ouderraad Vito

Brief ouderraden aan minister: fluo kledij verplicht?
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button