Ontmoeting parlement

Tijdens het zesde en zevende lesuur namen Zohra Vanlerberghe (5 MWI) en Lars Lochten (6 WWI1) deel aan een online ontmoetingsmoment met leden van het Vlaams Parlement, een initiatief van de Vlaamse Scholierenkoepel. Beide leerlingen vonden het een boeiende en leerrijke ervaring.

Hieronder lees je het verslagje van Zohra.

Vorige week vrijdag heb ik deelgenomen aan een online ontmoetingsmoment met enkele leden van het Vlaams Parlement, georganiseerd door de Vlaamse Scholierenkoepel. Ik kreeg zo de kans om de stem van leerlingen tot bij de politici te brengen.

Eerst mocht ik mijn vraag stellen aan verschillende deelnemende politici, onder andere Johan Danen, Katia Segers en Tom Ongena. Ik stelde mij vooral de vraag hoe ze de stijgende vraag van hulp voor mentaal welzijn van jongeren gaan behandelen. Ze hebben gezegd dat dit bij hun een grote prioriteit is en dat ze vooral het begin van de mentale problemen willen aanpakken door meer ondersteuning voor de scholen en CLB’s. 

Daarna kregen we resultaten te zien van de grote bevraging onder scholieren. Die ging over of iedereen een A-attest moet krijgen, wat het vervelendste gevolg van corona is op school, of iedereen zich even goed voorbereid voelt voor de examens als de vorige jaren en nog een paar andere onderwerpen. Bij deze resultaten kregen sommige ook de kans om er iets over te zeggen zodat het duidelijker werd voor de politici. 

Tenslotte kregen we nog een paar vragen voorgeschoteld van de parlementsleden. Ze vroegen zich af hoe wij tegenover bepaalde ideeën staan, zoals de kwaliteit van de online lessen en de technologische vaardigheden van onze leerkrachten. 

Ik heb wel het gevoel dat de parlementsleden meer inzicht hebben gekregen over de leefwereld van de jongeren en ik hoop natuurlijk dat ze deze informatie in gedachten houden bij beslissingen in de toekomst.

Zohra Vanlerberghe – 5MWI

Ontmoeting parlement
Getagd op:    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button