150 jaar monniken in Affligem

Binnenkort verschijnt een boek met 191 levensverhalen van monniken die in de abdij Affligem leefden en leven.

Herman Van Rompuy wou het voorwoord schrijven omdat hij veel naar Affligem kwam om even te ontsnappen aan zijn drukke politieke verantwoordelijkheid en als gelovige.

Niet minder dan twee abten waren leerling van het Klein -Seminarie van Hoogstraten. Dom Franco de Wyels ( 1884-1962) was een dorpsgenoot en levenslange vriend van Frans Van Cauwelaert. Als abt en vroegere frontaalmoezenier zegende hij de eerste steen van de nieuwe Yzertoren. Dom Hendrik De Wit werd na een verdienstelijk leven in de benedictijnenmissie van Pietersburg (Zuid-Afrika) overste van de abdij voor inlandse monniken. Uiteindelijk zou hij op oudere leeftijd gekozen worden als abt van Affligem. Hij stierf dit jaar aan de gevolgen van het coronavirus. Beide abten studeerden aan de benedictijnse universiteit in Rome en behaalden er schitterende resultaten.

Het boek ‘150 jaar monniken in Affligem (1870-2020). Monnik worden en mens blijven’ is verkrijgbaar vanaf 14 november 2020 in het Religieus Centrum van de abdij Affligem of bij de auteur Frank Teirlinck.  Wie voorintekent wordt opgenomen in het boek en  zal een “Affligem” kunnen degusteren wanneer het boek wordt afgehaald in het Religieus Centrum abdij Affligem. Het boek bedraagt 352 blz. en telt 270 foto’s. De kostprijs bedraagt  29 euro (+ 8 euro verzendingskosten)  en kan gestort worden vóór 10 september 2020 op rekeningnummer: BE12 4390 1082 5192 van VZW Abdij Affligem met de vermelding: abdijboek Affligem. Nadien kost het boek 39 euro.  Alle inlichtingen over het boek zijn te vinden op www.abdijboekaffligem.be.

Vriendelijke groeten,

Frank Teirlinck

frank.teirlinck@scarlet.be

0485.75.81.78

150 jaar monniken in Affligem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button