Filmpjes uit Spanje!

Onze 9 leerlingen van 3 Handel-Talen werken tijdens de lessen Frans aan een Etwinning-project. Etwinning houdt in dat je een uitwisseling doet en communiceert met leerlingen in een ander land, waarbij ICT goed van pas komt. Het doel is het samen oefenen van een vreemde taal en andere mensen en culturen leren kennen.

In het Instituut Joan Salvat- Papasseit in Barcelona staat de Française Laeticia Rovecchio Antón voor de klas. Ze is erg enthousiast en geeft Frans aan 8 leerlingen. Samen met mr. Belmans startte zij in maart het project “Mon quartier, ma ville op”. De leerlingen ontmoeten elkaar online in de “Twinspace”, een platform dat je een beetje kan vergelijken met Smartschool en Facebook in één. Op dit platform hebben ze een profielpagina, een chatroom en een forum. Ze delen er ook foto’s, video’s en presentaties.

Binnenkort gaan ze chatten en videochatten in het Frans, maar eerst leren ze elkaar, de school en de omgeving kennen. Onze leerlingen stuurden al een individuele powerpoint in om zich voor te stellen. Vrijdag plaatste de Spaanse klas korte video’s, waarin de leerlingen vertellen waar ze wonen, wat hun hobby’s zijn en natuurlijk hun lievelingseten. Onze leerlingen moesten heel aandachtig luisteren want dan was het hun beurt om te reageren en vragen te stellen… Zo worden de Franse vaardigheden wel heel realistisch ingeoefend.

Tijdens de paasvakantie werkt iedereen aan een videopresentatie van zijn woonplaats, waarin de typische kenmerken van de wijk of dorp aan bod komen.

Vrijdag mocht 3HA2 ook eens mee komen kijken en luisteren in het OLC.

Wordt vervolgd!

Filmpjes uit Spanje!
Getagd op:            

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now Button