2 MTW (Moderne talen en wetenschappen)

Naast een groot pakket algemene vorming maak je op een heel brede manier (5 uren) kennis met de verschillende aspecten van talen en wetenschappen.
In het deel talen onderzoeken we bijvoorbeeld hoe mensen door middel van taal tot een specifieke groep behoren. Daarnaast scherp je je communicatieve vaardigheden aan in het Nederlands, Frans en Engels. Je maakt ook kennis met de rijke wereld van de fictie.
In het deel wetenschappen onderzoek je wetenschappelijke verschijnselen en maak je kennis met domeinen waarin natuur, wetenschap en techniek een belangrijke rol spelen. Na het tweede jaar MTW is elke richting in het derde jaar mogelijk, met uitzondering van Latijn en Grieks-Latijn.

2 LATIJN / GRIEKS EN LATIJN (Klassieke talen)

Naast de algemene vorming verdiepen we ons gedurende vijf lestijden (Latijn) of zeven lestijden (Grieks en Latijn) in de klassieke talen.
Je zet na het eerste jaar je onderzoek verder in de Romeinse en/of Griekse taal en cultuur. Je leert teksten situeren, begrijpen, interpreteren en waarderen. Je krijgt bovendien ook inzicht in de invloed van de Grieks-Romeinse beschaving op onze hedendaagse cultuur. Na het tweede jaar Klassieke talen is elke richting in het derde jaar mogelijk.

2 STEM (STEM-wetenschappen)

Naast de algemene vorming leer je passende onderzoeks- en ontwerpmethodes toe te passen. We onderzoeken ook technisch-wetenschappelijke uitdagingen en leren ideeën omzetten in prototypes. Je maakt ook kennis met disciplines waarin STEM een belangrijke rol speelt: mechatronica, ICT, levenswetenschappen, constructies en ruimtelijke ontwikkeling. Na het tweede jaar STEM is elke richting in het derde jaar mogelijk, met uitzondering van Latijn en Grieks-Latijn.

2 STEM-Sport (STEM-wetenschappen)

Naast de algemene vorming leer je in STEM-Sport passende onderzoeks- en ontwerpmethodes toe te passen (al dan niet in combinatie met sport). In de plusuren bieden we je in deze richting twee extra uren sport aan.
Kiezen voor deze richting betekent dan ook dat je talent hebt voor zeer uiteenlopende sportdisciplines (ook buitenschools). Daarnaast beschik je over een uitgesproken interesse voor wetenschappen, techniek en ICT.

Na het tweede jaar STEM-Sport is elke richting in het derde jaar mogelijk, met uitzondering van Latijn en Grieks-Latijn.

.2 ECONOMIE (Economie en organisatie)

Naast het pakket algemene vorming onderzoek je op een kritische manier sociale en economische verschijnselen en leer je ICT-vaardigheden functioneel toe te passen. Je maakt bovendien kennis met het gedrag van consumenten, duurzaamheid, privacy …

Na het tweede jaar Economie is elke richting in het derde jaar mogelijk, met uitzondering van Latijn en Grieks-Latijn.

Call Now Button