Proficiat aan de winnaars van de MNM-woordslam!
Proficiat aan de winnaars van de MNM-woordslam!

MNM en Van Dale organiseerden voor de eerste keer de wedstrijd “WoordSlam”, waarbij ze leerlingen uitdaagden om creatief aan de slag te gaan met taal. “Zij zwijgt”, de inzending van Loes, Janne, Fleur, Eef en Laura van 3LA2-WE1 van het Klein Seminarie in Hoogstraten won de eerste prijs. Het is wel speciaal dat uitgerekend een filmpje in gebarentaal de eerste prijs wegkaapte.

In de les Nederlands bij mevr. Nathalie Moors maakten de vijf leerlingen samen het gedicht “Zij zwijgt”. Voor de uitvoering kozen ze voor gebarentaal omdat dit ook een taal is die vaak op de achtergrond verdwijnt. Met het filmpje probeerden ze het bestaan van die taal in de verf te zetten. Er was wel een boekje uit de bibliotheek nodig om dit snel te leren.

Verschillende leerlingen van onze school hebben mooi werk ingestuurd voor de MNM-wedstrijd. Uit de 170 inzendingen werd een top vijf gemaakt. Daarna mocht het grote publiek stemmen.  Op de Boekenbeurs mochten de fiere winnaars hun prijs in ontvangst nemen van Brahim en Eva. Proficiat!

Winnaars Woordslam MNM

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar
Winnaars van de MNM-Woordslam!