150209JanaBBCProficiat aan Jana Schrauwen van 6MWI: ze gaat door naar de volgende ronde van de BBC Awards – Public Speaking 2015 !

Zaterdag werd de eerste kwalificatieronde gehouden van de BBC Speaking Awards in Gent. De BBC wil jongeren tussen 16 en 20 de kans geven hun Engelse vaardigheden te tonen. Ze moesten ongeveer vijf minuten spreken voor een jury.

Leraar Engels Marc Adriaensen vertelt: “We waren sterk onder de indruk van de algemene kwaliteit van de sprekers en van sommige juryleden zoals Jan Hautekiet, Karel De Ruwe en Ruud Hendrickx. Van de 36 sprekers mochten er 15 naar de kwartfinale. Jana Schrauwen heeft het gehaald, Berd Ooghe jammer genoeg niet. Beide Seminariekandidaten waren enorm sterk, maar Berd kwam een beetje in problemen met zijn timing en dat is een belangrijk criterium in deze wedstrijd. Jana zette ondanks haar strottenhoofdontsteking een zéér overtuigende prestatie neer en werd nadien uitdrukkelijk gecomplimenteerd door de juryleden voor haar excellente Engels. Op 14/03 probeert ze samen met 95 andere kandidaten een plaatsje in de halve finale te bemachtigen in Mechelen, slechts 24 zijn uitverkoren. Wordt vervolgd …

Volg het verhaal op Facebook of op de officiële site van de BBC awards: http://www.bbcawards.be

Jana naar de volgende ronde van de BBC public speaking awards
Getagd op: