Om de bestelling en inlevering van schoolboeken zo vlot mogelijk te laten verlopen, werkt onze school reeds enkele jaren samen met Standaard Boekhandel. Dit bedrijf biedt je de mogelijkheid om de meeste schoolboeken te huren. Zo moet je in het begin van het jaar geen al te grote som geld voorleggen voor de aankoop van schoolboeken en blijf je op het einde van het jaar ook niet met onverkoopbare boeken zitten.

Standaard Boekhandel neemt de volledige organisatie voor haar rekening. Zowel de bestelling, de levering als de facturatie verlopen via deze boekenfondsservice. Je kan voor alle schoolboeken bij deze firma terecht. Niet alle boeken kunnen echter worden gehuurd. Werkboeken (boeken met invuloefeningen) en boeken die je meerdere jaren blijft gebruiken (zoals atlassen en woordenboeken), dien je aan te kopen. Gekochte boeken kunnen niet terug bij de boekenfondsservice worden ingeleverd.

Hoe ga je te werk bij de bestelling?

Op het ogenblik van de bestelling moet je met zekerheid weten welk leerjaar en welke studierichting je volgend schooljaar zal volgen: zolang hierover geen zekerheid is, bestel je niet.

Vanaf 15 juni vind je per richting en per jaar een overzicht van de boeken voor het komend schooljaar op de volgende website:

http://www.standaardboekverhuur.be/

Onder “nu bestellen” kan je op deze website de verschillende stappen volgen om je bestelling te plaatsen en aan te duiden welke boeken je wenst te huren of te kopen.

Geef bij voorkeur je bestelling door vóór 10 juli, zo ben je zeker dat je boeken tijdig geleverd kunnen worden. Ook na die datum kan je nog boeken bestellen, maar dan kan de firma niet garanderen dat de bestelde boeken vóór eind augustus geleverd zullen worden.

LEVERING van de bestelde boeken

Wanneer?

De werk- en handboeken die je bestelt, worden netjes verpakt en op naam bij u thuis afgeleverd op het einde van augustus.

Te betalen? Je hoeft bij aflevering niets te betalen. Standaard Boekhandel stuurt je in de loop van september een factuur toe. Graag ontvangt Standaard Boekhandel de betaling binnen de 14 dagen na ontvangst van de factuur.

WIJZIGEN van een bestelling

Heb je nog vragen over je bestelling? Wens je een wijziging aan te brengen aan een geregistreerde bestelling? Dan kan je hiervoor terecht op MY SB (www.standaardboekverhuur.be). Met je postcode en je klantnummer (dat je ontvangen hebt na het plaatsen van je bestelling) bij de hand kan je ook terecht op het nummer 0800/57 117.

Inleveren van de boeken op het einde van het schooljaar

Op het einde van het schooljaar bezorgt Standaard Boekhandel je thuis per post een inleverformulier. Dit formulier geeft een overzicht van alle huurboeken die je moet inleveren. Hierop vind je ook je klantnummer terug. Noteer dit alvast.

  1. Na de examenreeks bereid je thuis de inlevering van de huurboeken voor:

– verwijder het kaftpapier en alle losbladige notities

– verwijder de eventueel in potlood geschreven aantekeningen

– sorteer de boeken op de volgorde van het inleverformulier

– steek het inleverformulier in het eerste boek

  1. Na het vernemen van je eindresultaat op school duid je op het inleverformulier aan welke boeken je niet inlevert.  Maak hieromtrent duidelijke afspraken met de verantwoordelijke op de inleverdag.

De redenen om een boek niet in te leveren:

– een bijkomende proef

– een vakantietaak

– een toelatingsexamen Hoger Onderwijs

– verlies of zware beschadiging

 

Je pakket kan je enkel inleveren in de turnzaal van het Klein Seminarie op dinsdag 30 juni 2015 tussen 9 u. en 12 u. en tussen 13u. en 16u.

en tot slot

Huurboeken zijn je eigendom niet, behandel ze dus met veel zorg:

– voorzie elk huurboek van kaftpapier;

– schrijf niet in huurboeken en kleef er niets in.

Voor niet-ingeleverde of zwaar beschadigde boeken wordt naast de normale huurprijs een schadevergoeding aangerekend.

 

 

 

Schoolboeken inleveren/bestellen
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.