IMG_9532Een aantal klassen van onze eerste graad namen deel aan de wedstrijd “Junior Journalist” van het Davidsfonds. Dit is een nationale schrijfwedstrijd voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en het secundair, in verschillende leeftijdscategorieën. Voor de afdeling Hoogstraten vielen maar liefst twee leerlingen van onze school, Luc Kooijman en Sander Vermeiren, in de prijzen. Luc is laureaat in reeks 2 (de eerste graad). Sander zal op 19 mei zijn finalistendiploma krijgen, meer details over zijn verhaal en foto’s volgen later. Dit alles wordt feestelijk gevierd op de provinciale finale op 21 mei.
Een officiële delegatie van het Davidsfonds kwam speciaal voor de diploma-uitreiking naar school. Op de foto’s zal je voorzitter Jef Vissers, secretaris Joos Croes en bestuurslid Raf Peeters herkennen, allemaal geen onbekenden van het Klein Seminarie!
In het bijzijn van een trotse juf Ilse Peeters en al even fiere directie, nam Luc een diploma en boekenpakket in ontvangst. Luc kreeg ook te horen waarom precies zijn opstel in het oog sprong. Uiteraard heeft men gelet op de inhoud, zinsbouw, spelling, originaliteit. Iedereen moest een fictief verhaal schrijven in de categorie “sport” en Luc deed dat heel levensecht en pakkend. Nieuwsgierig? Lees het verhaal hier: Maak ons trots!

De Junior Journalist-wedstrijd heeft al een geschiedenis van meer dan 70 jaar en kent een groot succes. In 2014 schreven meer dan 36000 jongeren een verhaal of een opiniestuk. De beste inzending in elke reeks wordt eerst lokaal bekroond via de Davidsfonds afdeling. Daarna kiest een provinciale jury uit alle lokale laureaten dé vier eindlaureaten, één per reeks. Die laureaten worden tijdens de provinciale prijsuitreiking op 21 mei bekend gemaakt in Het Paleis in Antwerpen.
Leuk om te vermelden: ook in onze lagere school zit groot schrijftalent! Kaat De Schutter uit 5V2 werd laureaat in haar leeftijdscategorie. Lees hier haar verhaal ‘Vergeten_verleden’ en bekijk de foto’s.

Speciaal voor dit artikel dook de secretaris van het Davidsfonds in zijn archief en stuurde ons nog een pareltje uit 2002. Toen zat Liesje Geerts in het vijfde leerjaar en won met haar tekst “Een euro vertelt”. Misschien herinner jij je nog de proclamaties van toen?

Terug naar 2015 nu… We wensen Sander en Luc van harte proficiat en duimen voor de provinciale finale. In de jury zitten Faroek Özgünes, Kobe Ilsen, Anja Daems, Stijn Vranken, Gène Bervoets, Kris Vanmarsenille en jeugdschrijfster Hilde Gerard. Je kan het evenement ook volgen op Facebook.

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar
Luc en Sander naar finale Junior Journalist!
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.